maanantai 21. kesäkuuta 2010

Kannattaako ottaa pikavippi?

Pikalaina on tarkoitettu säännöllisiä tuloja nauttiville ihmisille. Niiden avulla voit hoitaa yllättäviä kulueriä, johon juuri nyt ei löydy tililtä rahaa nopeasti ja vaivatta. Lainaa hakiessa kannattaa ottaa huomioon kaikki siihen liittyvät kustannukset, usein ihmiset unohtavat, että yleensä myös soittamisesta pikavippiyrityksen numeroon, peritään palvelumaksu, joka yleensä on kahden – kolmen euron luokkaa. Lisäksi muut kustannukset koron lisäksi kannattaa selvittää tarkasti, sillä vain näin saat selville lainan kokonaiskustannukset.

Oikea lainasumma on sellainen, joka kattaa yllättävän menoerän, mutta ei tuota takaisinmaksu vaikeuksia palkkapäivän koittaessa. Jos tilanne on edennyt niin huonoksi, että pikalainoja on kertynyt niin paljon, että niiden takaisinmaksaminen ei ole nykyisillä tuloillasi mahdollista, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä lainan myöntäjään ja yrittää sopia uusista, väljemmistä maksuehdoista. Pikalainan edetessä perintävaiheeseen asti, se monikertaistaa lainan kulut nopeasti ja velkakierre ainoastaan syvenee.

Pikavippejä ei kannata ottaa vanhojen lainojen maksuun, vaan tilanteen niin huonoksi kehittyneenä, ne kannattaa hoitaa kaikki pois koroltaan halvemmalla pankin kulutusluotolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti