maanantai 28. kesäkuuta 2010

Lainaa ilman luottotietoja?

Aika ajoin voi netin keskustelupalstoilta lukea kuinka joku, jo aikaisemmin raha-asiansa/luottotietonsa sössinyt on saanut pikavipin joltain tietyltä yritykseltä. Usein kyseessä on kuitenkin väärinkäsitys; Luottotiedoilla viitataan Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään luottotietorekisteriin yksityishenkilöiden luottotiedoista ja sinne pääseminen edellyttää yleensä jonkinlaista tuomioistuimen päätöstä eli pelkkä laskunmaksu eräpäivän jälkeen ei vielä riitä.

Asiakkaan maksuhäiriömerkintä ei lain silmissä sinänsä estä pikavippejä tarjoavia yrityksiä myöntämästä lainaa, mutta pikavippi-ala on korkeanriskin lainanantoa jo ilman ylimääräisiä luottotappiotakin ja varsinkin pienemmät yritykset toimivat usein pienellä pääomalla. On aivan selvää, että jos joku maksuhäiriöinen on lainaa saanut, kyseessä on ollut kömmähdys lainanmyöntäjän päässä.

Pankkilainaa hakija voi saada jos maksuhäiriömerkinnästä on jo aikaa ja kykenee esittämään uskottavan suunnitelman lainan käyttötarkoituksesta sekä takaisinmaksusta. Jos laina silti evätään, yksi tai kaksi takaajaa yleensä saavat pankit uudelleenharkitsemaan lainaasi.

1 kommentti: